Триумф за България: Юлияна Янева грабна златен медал на Европейското по борба (СНИМКИ)

148
Снимка: Bulgarian Wrestling Federation

Юлияна Янева донесе на България първо злато от Европейското първенство по борба в Загреб. В категория до 68 килограма при жените, Янева постигна убедителен успех и с 10:3 във финалната схватка победи Алла Белинска от Украйна.

След двубоя Янева се яви пред българските медии с усмивка, през сълзи и окървавена. „Емоциите са смесени, но преобладават положителните. Щастлива съм изключително много и дори не мога да проумея все още какво се е случило. Сълзите са от всички перипетии, които преминах по пътя, за да стигна до тук. Те не бяха малко, но не съм от хората, които се оплакват. Вярвам в това, че те са ме изградили и са ме направили доста по-силна“, заяви Янева в интервю за БТА.

„Дори и да звучи малко грандоманско, беше време да покажа коя е Юлияна Янева“. Личният треньор на шампионката Серафим Бързаков добави, че ако се опази от контузии, Янева може да постигне всичко в борбата.

„Един спортист трябва да се изгради с много време и труд. Специално при нея имаше много травми и не по наша вина. Важното е, че сме тук и че стана шампионка. Пожелавам й здраве, тя останалото ще си го постигне сама“.