Българинът Карлос Насар тотално разби конкуренцията: Грабна европейска титла и счупи световен рекорд

690
Колаж: "Нова Вест"

Невероятен успех постигна българският спортист Карлос Насар, който е само на 18 години. Той завоюва европейската титла по вдигане на тежести в категория до 89 килограма на шампионата в Ереван. Млкадият Карлос Насар разби тотално конкуренцията

Спортистът взе първото си отличие от Европейско първенство. Освен това 18-годишният Насар подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, а също така и постави световен рекорд за юноши в изхвърлянето. И това не е всичко. Насар постигна всичко това само в пет опита.

В изтласкването Насар направо премаза конкуренция и рекорди. Първият му опит от 205 килограма му донесе златния медал. Във втория си опит пък българинът директно скочи за подобряване на световния си рекорд с един килограм – 221 и без особени проблеми го постигна. Насар имаше възможност и за още един опит, но реши да не го използва. Така с двубой от 395, което също е световен рекорд, подобрен с три килограма от постижението на италианеца Антонио Пицолато отпреди годин, родният талант грабна титлата.