Затрогваща среща: Вижте прегръдката на майка и дете, което оцеля 128 ч. под отломките в Турция (СНИМКИ+ВИДЕО)

447
Кадър:Youtube

Същинско чудо беше спасяването на малко 3,5-месечно бебе, извадено от развалините на сграда в Хатаи след 128 часа под отломките. След като било извадено от развалините, бебето било настанено под наблюдение в градската болница в Адана, където му е оказана първа помощ.

Повече от 5 дни без вода, храна, в пълен мрак, при неблагоприятни условия (нощните температури падали под нулата) прекарала съвсем сама малката Бетин Бегдаш, която сестрите наричали Гизем (мистерия).

При първия преглед в линейка лекарите не открили здравословни проблеми на бебето и след кратък престой в болницата в Адана тя е откарана с президентски самолет за Анкара. Там бебето е настанено в лечебно заведение, където лекарите провели серия от прегледи в градската болница в Етлик. След това Бетин е откарана с частен самолет от Анкара обратно в Адана. В Адана бебето било посрещнато от министър Дерия Яник, който предал бебето на майката Жасмин Бегдаш, чието лечение продължава в градската болница в Адана. Жасмин Бегдаш, майката на детето, също била спасена жива, а баща й и двамата й братя са загинали.

Министърът по семейните въпроси и социалните служби казал: „Детето, спасено от екипи за търсене и спасяване 128 часа след катастрофата, е истинско чудо. Фактът, че то оцеля и няма здравословни проблеми, много изненада всички.“ Министър Дерия Яник споделя: „Свързването на майката и детето е едно от най-ценните неща на света. Да бъдем партньор в това щастие наистина означаваше много за нас. Но Гизем сега е нашето дете. Нашата подкрепа винаги ще бъде с Гизем.“

“Нека винаги има красота, доброта, просперитет, благополучие, щастие за всички деца в нашата страна и по целия свят. Това е нещото, което искаме да станем свидетели на това щастие.“ Нека расте живо и здраво бебето, чието спасение може да се нарече истинско чудо.

По публикацията работи: Велислава Велева