Колко пияни и дрогирани шофьори излови полицията „предпразнично“?

40
Снимка: Pixabay

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР) предоставиха за медия „Нова Вест“ междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, която тече по българските пътища. От получените данни става ясно колко водачи са шофирали в нетрезво състояние през изминалия ден

В рамките на изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 7 – с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират петима, а трима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1968 МПС и 2357 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 552 фиша и 112 АУАН. Установени са трима водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол, и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.