След зрелищна победа на ринга, Тервел Пулев е приет в спешното (СНИМКИ)

4209
Снимка: Tervel P.

Победата на Тервел Пулев над Джоел Ходжгрийн завърши не без последици. Веднага след като ръката на българина беше вдигната победоносно на ринга в „Хангара“ в Коста Меса, Калифорния, стана ясно, че има съмнения за пукнато ребро.

До контузията се стигна, след като Тервел получи силен удар в тялото още първия рунд на мача срещу американеца, но въпреки силната болка, той не трепна по пътя към 17-ия си успех на професионалния ринг. За щастие обаче събра всички сили, за да приключи всичко възможно най-рано в своя полза.

„Понесох много тежък, силен удар още в началото на мача. Действително, съмненията са за пукнато ребро, но тепърва ще стане ясно дали е така. Просто болката, която изпитвам е много силна и трябва да се установи от какво е“, коментира Пулев пред bTV, минути след успеха си.

Заедно с Кубрат, Тервел напусна „Хангара“ и се отправи с личния им автомобил към спешното отделение на най-близката болница в Коста Меса. Двамата отказаха да се качат в линейката с екип от специалисти, които бяха дежурни по време на цялата бойна гала. В спешното на най-близката болница на Тервел трябва да му се направят обстойни медицински прегледи и най-вече рентгенова снимка, който ще докаже дали наистина контузията му в ребрата е толкова тежка, колкото са опасенията от щаба му. Братя Пулеви обаче чакат вече четвърти час Тервел да бъде прегледан.

Мачът се игра пред 800 зрители и солидна родна агитка в Коста Меса, Калифорния. На Тервел бяха необходими само три от общо 8 предвидени рунда в прочутата зала „Хангара“, за да убеди съдиите в превъзходството си. Той най-напред повали Ходжгрийн в нокдаун, а веднага след гонга рефера на ринга прекрати двубоя след отказване на американеца да продължи двубоя. Българинът има само една загуба в 18 мача в професионалния бокс.

По публикацията работи: Велислава Велева