Зеленски: Моля за минута мълчание. Руската армия обезглави украински военнопленник

162

Късно вечерта във вторник се появи видео, на което се вижда как един униформен обезглавява друг. Твърди се, че ужасяващото действие е извършено от руски войник, тъй като имал бяло обозначение, типично за руските войници. Украинският лидер Зеленски призова за минута мълчание участници в събитие във Вашингтон

По време на събитие във Вашингтон, украинският президент Володимир Зеленски призова за минута мълчание. Причината е разпространено видео, на което се твърди, че се вижда обезглавяване на украински военнопленник от руски войници, предаде ДПА.

Зеленски припомни и други дадени украински жертви от военният конфликт между Русия в Украйна. След това направи кратка пауза.

„В момента Украйна преживява буря от емоции. Знаете, че руската армия се опитва да превърне това ниво на насилие и зверства в нещо обикновено на цялата украинска територия“, каза Зеленски.

Президентът на Украйна беше категоричен, че „дългата история на руската безнаказаност трябва най-после да спре“.

„Всеки ден в Украйна мъже и жени, възрастни и деца умират от ръцете на Русия“, подчерта украинският лидер.

Късно във вторник в интернет се появи видеоклип от минута и половина, който показва обезглавяване на мъж в униформа от друг униформен с бяло обозначение, типично за руските войници. Автентичността на видеото и това кога е било заснето не могат да бъдат установени. Тъй като в кадър има дървета със зелени листа, най-вероятно видеото е заснето миналата година.

По публикацията работи: Пламена Сутева