Детето чудо, което смята по-добре от калкулатор отново стана шампион по скоростно смятане на ум (ВИДЕО)

993
Кадър: vbox

И преди сме ви разказвали за невероятните умения на 12-годишния Калоян Гешев, който отново стана шампион по скоростно смятане на ум. Това е втора му титла в дисциплината. Семейството му се шегува, че го ползват редовно за различен тип разходи, които трябва да пресметне.

Калоян е по-бърз от калкулатор на моменти. Често го използваме като пътуваме, за да изчисли разхода на гориво. Мозъкът му е като малък компютър, като той още от много малък в магазините казваше колко е рестото от дадена сметка“, сподели майка му.

“Още от ранна възраст, смятането ми доставяше удоволствие,“ разказва Калоян. Той казва, че още като много малък, е започнал да смята с големи цифри.

Майка му споделя, че той се е интересувал от автобусните линии, знаел е наизуст всички номера, както и техните разписания. Той казва, че обича цифрите в математиката, и че според него тя е в основата на много неща.

Тя ме кара да се чувствам щастлив, кара ме да се вдъхновявам и да бъда доволен от себе си. Той казва, че може да бъде учител по математика, но има време да помисли още нас това. “Искам да стана световен шампион на детското първенство по умствени изчисления.“, добавя още той.

По публикацията работи: Велислава Велева