Песков: НАТО се разширява към границите на Русия, а не Русия приближава своята военна инфраструктура към НАТО

160

Говорителят на Кремъл заяви, че разширяването на НАТО към границите на Русия е тревожно, тъй като Кремъл го счита за заплаха на сигурността. По тази причина Русия предприема мерки за балансиране

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в свое изявление заяви, че Русия предприема мерки за балансиране на цялата архитектура на сигурността на континента всеки път, когато НАТО се приближи до границите ѝ, съообщи ТАСС.

„В края на краищата НАТО се разширява към границите на Русия, а не Русия приближава своята военна инфраструктура към границите на НАТО“, подчерта говорителят на Кремъл.

„Налице е движение в обратна посока и това движение ни създава тревоги и притеснения за нашата сигурност. Обезпокоени за нашата сигурност, разбира се, ние предприемаме мерки за нейното гарантиране и го правим всеки път, когато НАТО се приближава към нашите граници, за да ребалансираме цялата архитектура на сигурността на континента“, каза Песков, коментирайки изявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за необходимостта алиансът да следи внимателно действията на Русия.

По публикацията работи: Пламена Сутева