Нинова с първи коментар след изборния вот: Въпреки натиска върху нас, ние удържахме (ВИДЕО)

107
Кадър: ''По света и у нас''

След Изпълнително бюро на партията БСП е обсъдила резултатите и ситуацията покрай предсрочните парламентарни избори. Това заяви на брифинг днес председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя добави, че е било редно да изчакат първия и втория на изборите да говорят, но мълчанието е странно и това ги е накарало днес да дадат пресконференция. Нинова благодари на всички, които са ги подкрепили. Лидерът на БСП заяви, че приблизително запазват предишния резултат в една, според нея, много сложна ситуация. Нинова заяви, че по време на цялата кампания е вървяла манипулативна и добре организирана кампания срещу БСП.

„През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия. Е, планът за убийството на БСП този път се провали. Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник последните две години. Този път тази гъба-двойник беше „Левицата“. Планирано, организирано, подплатено с много финанси. Стотици хиляди левове вече официално публикувано. С подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени за президента Радев, работеха за „Левицата“, имаме доказателства за това“, каза тя.

“Разбира се, тези 9% не ни удовлетворяват. Да не мислите, че сега плуваме в розови облаци. Въпреки тази организация и натиск срещу нас, си удържахме”, добави лидерът на БСП. След като се свика парламентът, Нинова уточни, че партията ще се допита до членовете си с кого да се разговаря за подкрепа на правителство. Социалистите останаха с пети резултат на изборите, проведени в неделя. За БСП гласуваха 8,94% от упражнилите правото си на глас.

При 100% обработени протоколи в ЦИК коалицията ГЕРБ-СДС спечели изборите за Народно събрание. С близо 2 на сто след тях остана втората сила – ПП-ДБ. Третото място е за „Възраждане“, които водят с по-малко от процент разлика пред ДПС. Пета е БСП, „Има такъв народ“ също влизат в състава на парламента с 4.11%

По публикацията работи: Велислава Велева