Рапърът Снууп Дог с кралски мераци, има голямо желание да пее на коронацията на крал Чарлз

32
Снимка: Instagram/ snoopdogg

Американският рапър Снуп Дог иска да пее на церемонията по коронацията на крал Чарлз на 6 май в Уестминстърското абатство. Рапърът има обтегнати отношения с монархията, но все пак е готов да пее на важното събитие.

„Аз съм готов да изляза на коронацията“, сподели рапърът преди британския вестник „The Sun“. В миналото американският изпълнител имаше сложни отношения с Великобритания, след като през 2006 г. той беше арестуван за сбиване на лондонското летище Хийтроу. Тогава Снуп Дог получи забрана да влиза в Обединеното Кралство, която по-късно отпадна.

По време на турне на рапъра във Великобритания през 1994 г., много от британците отказали да отида на концертите му, защото по това време той е бил обвинен в убийство, за който впоследствие е бил оправдан, допълва „Билборд“.

„Когато те се опитаха да ме изгонят от Англия, кралицата заяви, че внуците ѝ обичат Снуп Доги Дог. Така тя ме защити и разреши да бъда тук“, каза певецът в интервю пред „The Guardian“ през 2015 година. Рапърът подозира, че тогава принцовете Уилям и Хари са оказали голямо въздействие върху решението на покойната Елизабет Втора. В по-младите си години те били фенове на музиката му. За момента обаче няма официална покана към Снуп да участва в коронацията на баща им.

Междувременно доста британски изпълнители вече отказаха на кралското семейство да се появят и да изпълняват свой хитове на особено важната коронация. Сред тя са Адел, Дъ Спайс гърлс, Елтън Джон и др.

По публикацията работи: Велислава Велева