Руснак се съблече гол на свещена планина „дом на боговете“: После участва в ритуал по прочистването й

116

Става въпрос за планината Агунг в Бали, Индонезия. Мъж на име Юри си събул панталоните на най-високата точка на острова, на място, което индусите смятат за свещено. Руският гражданин се извини за постъпката си и заяви, че е виновно неговото невежество

Руски гражданин ще бъде депортиран от Индонезия, тъй като е съблякъл дрехите си на върха на свещена планина в Бали, съобщава Би Би Си.

Снимка на мъжа, който позира с панталони около глезените си в планината Агунг, нашумя в социалните мрежи миналата седмица.

Мъжът, идентифициран само като Юри, се извини, но ще му бъде забранено да влиза повторно в Индонезия поне шест месеца.

Напоследък Бали увеличи усилията си за борба с чуждестранните туристи с лошо поведение.

Планината Агунг, най-високата точка на острова, се смята от индусите за дом на боговете. Местен служител каза, че „няма извинение“ за поведението му.

„Той наруши нормите и не показа уважение към нашата култура“, каза ръководителят на Службата за правата на човека в Бали Анггиат Напитупулу пред The Jakarta Post.

Във видео, публикувано в Instagram на руски, Юрий каза: „Действието ми няма извинение. Единственото нещо, което доведе до това, което се случи, беше личното ми невежество.“

По-късно той участва в специална церемония за прочистване на планината – ритуал, често провеждан от местните след подобни инциденти.

Превод и редакция: Пламена Сутева