Пирати атакуваха петролен танкер

56

Атакуваният кораб е собственост на Дания и е бил с екипаж от общо 16 души на борда, които действали според протокола за спешни случаи за борба с пиратството на борда. Все още се работи по установяване на връзка с екипажа

През уикенда в Гвинейския залив пирати се качиха на борда на петролен танкер под либерийски флаг, собственост на Дания, съобщи собственикът, като добави, че контактът с 16-те членове на екипажа е изгубен.

135-метровият танкер Monjasa Reformer „преживял извънредна ситуация“ в събота на около 140 морски мили западно от Порт Поант-Нуар в Конго-Бразавил, предаде АФП.

Собственикът допълни, че екипажът е потърсил убежище в цитаделата на танкера в момента, в който пиратите са се качили на борда, „в съответствие с протокола за спешни случаи за борба с пиратството на борда“, съобщи БГНЕС.

„В момента комуникационните канали на борда не работят и ние работим с местните власти за установяване на връзка, за да разберем ситуацията на борда и да осигурим цялата необходима подкрепа на екипажа за преодоляване на тези ужасни събития“, заяви Monjasa.

По публикацията работи: Пламена Сутева