Мъж е прострелян след скандал пред заведение

213

Стана ясно, че около 00:00 ч. в събота срещу неделя в РУ-Петрич е получен сигнал за висока музика от заведение в с. Самуилово.

Незабавно на място са пристигнали полицейски служители, които са предупредили собственика на заведението да не се нарушава нощната тишина, съобщиха от МВР. Музиката е спряна, но след около час е получен втори сигнал, като от отзовалите се полицейски служители, на собственика на заведението, е съставен предупредителен протокол.

Около 01:47 часа е получен трети сигнал и от пристигналите на място полицейски служители е съставен акт за нарушаване на Закона за шума и околната среда. Между собственика на заведението и 67-годишен мъж, живеещ в непосредствена близост е възникнал скандал, при който 67-годишният е отправил заплахи с газов пистолет, който е преправен в боен, след което се е самопрострелял в главата си.

Транспортиран е за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“ в гр. София в тежко състояние. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава.