Откриха части от крадени коли в автоморга: Един от разглобените автомобили е на македонски гражданин (ВИДЕО+СНИМКИ)

305
Снимка: МВР

Части от крадени коли са установени в автоморга в кюстендилско село. Това съобщиха от пресцентъра на МВР за медия „Нова Вест“. Операцията е реализирана от криминалисти на ОДМВР – Кюстендил, подпомогнати от колегите им от ГДНП. Открити са множество купета и двигатели от крадени автомобили

В рамките на акцията екипи на ГД “Национална полиция“, ОДМВР – Кюстендил и служители от Инспекцията по труда и РИОСВ, предприели проверка на автоморга в село от община Бобов дол и установили наличието на множество купета и двигатели със заличени серийни номера, както и агрегати и части от автомобили, предимно японско производство в периода 2018-2021 г.

Снимка: МВР

В процеса на работа било изяснено, че един от разглобените автомобили – „Тойота РАВ 4“, с дата на първа регистрация 23 юни 2021 г. и собственост на македонски гражданин, бил противозаконно отнет на 16 януари тази година от курорта Боровец.

За срок до 24 часа в полицейския арест бил задържан управителят на автоморгата, попадал в полезрението на полицията при разследването и на други противозаконни деяния. Повдигнато му е обвинение, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 215 от НК, като работата по него продължава с оглед идентификацията и на останалите авточасти, открити в обекта.

Снимка: МВР

По време на операцията служителите на Инспекция по труда и РИОСВ са съставили актове за установените административни нарушения. Материалите са докладвани в териториалното отделение в Дупница на РП Кюстендил.