Русия: Съжаляваме за ориентацията на Швеция и Финландия за членство в НАТО. Не сме заплаха за тях

72

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. По негови думи Русия няма никакви спорове с Финландия и Швеция, а и освен това тези две страни никога не са твърдели, че са настроени против Русия.

Русия никога не е представлявала заплаха за кандидатиралите се за членство в НАТО Финландия и Швеция, които на свой ред никога не са били настроени срещу Руската федерация, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Ние нееднократно сме изразявали съжаление във връзка с ориентацията на Швеция и Финландия за членство в алианса. Много пъти сме повтаряли, че Русия по никакъв начин не представлява заплаха за тези страни, тъй като нямаме никакви спорове с тях и те никога не са твърдели, че са антируски настроени. Те не представляват заплаха за нас и съответно за тях няма никаква опасност, произлизаща от наша страна. Поради това може само да съжаляваме“, заяви Песков в отговор на въпрос как ще реагира Кремъл на анонсираната подкрепа на Турция за присъединяването на Финландия към НАТО, съобщава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева