Взрив избухна в сграда на Федералната служба за сигурност на Русия. Kaдри от огнения ад (ВИДЕО)

200

Един човек е загинал, а други двама са ранени, след взрив и пожар в сграда, принадлежаща на Федералната служба за сигурност. Според съобщенията преди избухването на пожара се е чула експлозия. Инцидентът е станал в южния град Ростов на Дон.

Някои доклади казват, че са чути по-малки експлозии, докато пожарът продължава. Руското министерство на извънредните ситуации потвърди пожара, но не даде подробности. В края на февруари президентът на Руската федерация Владимир Путин призова ФСС да увеличи усилията си за предотвратяване на саботаж срещу Русия от страна на Украйна и Запада.

Драматични кадри в социалните мрежи показват голям пожар, като дим се вижда из целия град. Областният губернатор на Ростов каза, че изглежда късо съединение е причинило пожара, който е запалил резервоарите за гориво. Улицата, на която се намира сградата, е отцепена.

Губернаторът на Ростов Василий Голубев каза, че огънят се е разпространил над 800 кв. м, причинявайки срутването на две стени. Той каза, че няма опасност пожарът да се разрасне, но жителите на близките блокове се евакуират като предпазна мярка.

Агенция РИА съобщи, цитирайки службите за спешна помощ, че пожарът е бил двуетажна сграда, използвана за гаражи и складове. Ростов на Дон е столица на южен руски регион, граничещ с Донецка и Луганска области на Украйна, в момента сцена на интензивни боеве във войната.

По публикацията работи: Велислава Велева