Русия праща на фронта в Донбас и жени затворнички

73

За да попълнят загубите в жива сила на фронта в Донбас руските окупатори миналата седмица са прехвърлили влакова композиция със затворници. Това се съобщава Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна. За по-малко от седмица само в направление Бахмут са унищожени над 1100 руски окупатори,

Отбелязва се, че на фона на тежките загуби на личен състав във войната нашествениците използват алтернативни източници за попълване на личния си състав. „Така например миналата седмица към Донецка област се движеше влак с вагони с решетки. В един от вагоните бяха превозвани затворнички“, съобщава Генералният щаб.

„За по-малко от една седмица – от 6 март насам – и само в направление Бахмут успяхме да унищожим повече от 1100 вражески войници – това са невъзстановими загуби на Русия, загуби точно там, край Бахмут.

Плюс поне още 1500 ранени в такава степен, че не могат да продължат да се бият. Плюс десетки единици унищожена вражеска техника. Плюс опожарени руски складове за боеприпаси – повече от десет“, заяви държавният глава.

По публикацията работи: Велислава Велева