Tрагедия почерни концерт на световно известна рапърка. Има загинали (СНИМКА)

446

Полицията потвърди смъртта на трима души в резултат от трагедията след концерта на рапърката ГлоРила в Рочестър, щата Ню Йорк. Жертвите са 35-годишните Бранди Милър и Аиша Стивънс и 33-годишната Рондижа Белтън.

Седем души са откарани в болница с наранявания. По думите на полицията, малко след края на концерта тълпата от посетители панически е побягнала към изхода, вероятно поради необоснован страх от огнестрелни изстрели.

Трети човек загина, след като беше ранен при блъсканица на концерта на рапъра Глория в западен Ню Йорк в неделя. 35-годишната Айша Стивънс от Сиракуза беше единственият човек, хоспитализиран в неделя вечерта след изпълнение на рап звезди от Мемфис и Phineas 2Times в Main Street Armory в Рочестър. Той почина в сряда вечерта. Полицията каза, че блъсканицата може да се е основавала на неоснователни опасения за престрелка. Патрик Бийт, заместник-консултант на корпорацията в града, каза, че градът е отказал да поднови лиценза за развлечение на мястото в сряда, като на практика го е затворил в очакване на наказателно и регулаторно разследване.

По-рано тази седмица GloRilla, чиято песен от 2022 г. „FNF (Let’s Go)“ с Hitkid беше номинирана за Грами за най-добро рап изпълнение, написа в Туитър, че се „моли“ за семействата на жертвите на трагедията. “Съкрушена съм и с разбито сърце от трагичната смърт, настъпила след шоуто в неделя. Моите фенове означават света за мен“, каза тя. „Молим се за техните семейства и за бързото възстановяване на всички засегнати.“

По публикацията работи: Велислава Велева