Тръмп каза какво ще даде в най-лошия случай на Путин, ако беше президент

395

По думите на бившия държавен глава на САЩ, ако беше президент, в най-лошия случай щях да дам на Путин някои от рускоезичните райони на Украйна. Това обяви той в свое интервю.

Любопитно е, че тази част от разговора на републиканеца с водещия Шон Ханити не бе излъчена, а за нея разбираме благодарение на „Дейли бийст“, предаде Клуб Z.

Доналд Тръмп отдавна настоява, че войната в Украйна никога нямаше да се случи, ако той все още беше президент, стигайки дотам да твърди, че „фалшифицираните избори“ през 2020 г. (за които си обвинения е предоставил нула доказателства) са причината за непровокираната инвазия на Русия. В интервюто пред Ханити Тръмп обвини американския президент Джо Байдън, че заради него руснаците се борят за „цялата енчилада“.

Още в края на февруари 2022 г. Тръмп скандализира международната общност, като окачестви решението на Путин да обяви за независими сепаратистките райони ДНР и ЛНР като „гениално“. До днес, когато е питан директно дали осъжда руската инвазия в Украйна (дори в „приятелски“ разговори с Ханити), републиканецът шикалкави и единствено изтъква, че Русия не би дръзнала да атакува, ако той бе на власт.

По публикацията работи: Велислава Велева