Бизнесменът Желев: Ние не се срамуваме от това, което строим по пътищата

133

Това обяви на брифинг пред журналисти, иницииран от самия него в участък от ЛОТ 1 на АМ „Хемус“. Провежда се инспекция на строителството на АМ „Хемус“, но не от властта, а от самия Велико Желев.

Припомняме, че председателят на управителния съвет на фирмата „Хидрострой“ Велико Желев, която строи част от магистралата, беше арестуван в началото на тази седмица, a по-късно бизнесменът беше пуснат на свобода срещу сумата от 20 хиляди лева.

Обвинението срещу него е за принуда и нанасяне на телесна повреда на негов служител.

Желев сам пожела да направи брифинг за журналисти в участък от ЛОТ 1 на магистралата.

“Ние не се срамуваме от това, което строим по пътищата”, заяви той, предаде Нова. Велико Желев обясни, че в участък 1 фирмата “Хидрострой” има договори за доставки на материали и техника. “Имаше въпроси за авансите. На този участък имаме 2 договора на обща стойност 213 411 734 лв. До момента имаме актувано 136 265 665 лв. Това са вложени сертифицирани пари или изпълнени 75% от трасето. Ние сме получили прословутия аванс за този участък – 76 597 509 лв без ДДС. От сертификатите, които сме изработили, са приспаднати 49 240 956 лв. И остава аванс за възстановяване на стойност 27 356 352 лв.”, посочи Желев.

По публикацията работи: Пламена Сутева