Прокуратурата с нова информация относно задържането на бизнесмена Велико Желев (ВИДЕО)

77

Прокуратурата разкри нови подробности, свързани с ареста на бизнесмена Велико Желев. Той собственик на редица строителни фирми и беше задържан късно снощи в София, а полицията извърши обиски в негови офиси в София и имот във Варна. По предварителна информация става дума за разследване за принуда над негов служител.

По данни на МВР Желев го е накарал да подпише документи с невярно съдържание. Зам.-районният прокурор Борислав Георгиев уточни на брифинг, че СРП наблюдава разследване за нанасяне на телесна повреда, което впоследствие е преквалифицирано и към момента е за изнудване. В снощните часове е имало действия по претърсване и обиски, като са иззети са веществени доказателства, документи и компютри от обискираните имоти.

Той добави, че разследването е срещу Велико Желев като дой е едно от лицата, но има замесени и други трима. Възложено е на МВР да бъдат установени другите лица. Става дума за бивш негов служител на който той е нанесъл телесната повреда.

“Разследването е свързано първоначално с нанасяне на телесна повреда, а прокуратурата го преквалифицира към изнудване.“, добави още Борислав Георгиев.

По публикацията работи: Велислава Велева