Трети ден на траур в Гърция: Жертвите на влаковата катастрофа вече са 57

79

Продължава да расте броят на жертвите, след случилия се трагичен челен сблъсък между пътнически и товарен влак в Северна Гърция, край град Лариса. Вече официалният брой на жертвите е 57, а хората в неизвестност са около 56 на брой. Спасителните екипи продължават да са на терен

Продължават работата на спасителните екипи след жестоката влакова катастрофа в Гърция. Надеждите да бъдат намерени оцелели хора обаче намаляват. Официално жертвите са 57, но има още тела за разпознаване, предава Нова.

Остава въпросът колко хора са в неизвестност. Говори се за около 56 души, чието местоположение след инцидента не е установено.

По думите на генералния консул на България в Солун Антон Марков състоянието на двамата българи е добро. Те са освободени за домашно лечение, нямаме информация за други пострадали български граждани, допълни българският консул.

В момента на катастрофата много голяма част от хората са били в първия вагон, който е бил тип ресторант. Вече е много трудно спасителите да преценят колко са жертвите. Часове се опитваха да преместят вагон-ресторанта, накрая успяха. Продължават огледите на самия вагон. Разказите на спасителите са покъртителни. Там е имало млади хора, вървяло е тържество.

По публикацията работи: Пламена Сутева