Руският президент: Днес неонацисти и терористи извършиха нова терористична атака. Откриха огън по наши цивилни

525

Това каза президентът на Русия Владимир Путин на телевизионно обръщение днес. По негови думи е имало нападение, след проникване на гранична територия на страната. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък заяви това, че е имало „нападение от страна на украински бойци“. Украйна отрече такива твърдения

Група украински „диверсанти“ е проникнала в регион в Южна Русия, граничещ с Украйна. Това обяви държавният глава на Русия Владимир Путин. Руският лидер осъди нападението и нарече извършителите „терористи“ и „неонацисти“, предаде АФП.

Руската армия „защитава Русия и нашия народ от неонацисти и терористи (…), тези, които днес извършиха нова терористична атака, проникнаха на наша гранична територия и откриха огън по цивилни граждани“, заяви Путин в телевизионно обръщение, пише БГНЕС.

„Днес те извършиха поредния терористичен акт, поредното престъпление, навлязоха в граничната зона и откриха огън по цивилни граждани. Видяха, че това е цивилна кола, видяха, че в нея седят цивилни и деца, откриха огън по тях“, каза президентът.

Москва заяви, че разполага със служби за сигурност и военни, за да „унищожи“ групата, и че президентът Владимир Путин е информиран „постоянно“.

Украйна отхвърли съобщенията, като ги нарече „провокация“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че е имало „нападение от страна на украински бойци“.

„Става дума за терористична атака“, отбеляза той.

По публикацията работи: Пламена Сутева