След шеметния успех на Алберт Попов – той разкри една прекрасни новина в личен план (ВИДЕО)

93

Вчера ви информирахме за грандиозния успех на Алберт Попов, който за пореден път показа, че мястото му е в световния елит. В Мадона ди Кампильо софиянецът завърши на престижното 10-о място в слалома за Световната купа. Това беше най-доброто му класиране в италианския зимен център.

 

„Очакваме малко момиченце в началото на април. Чакам го с нетърпение. Това е най-важното в живота и ще ми даде още сили. Предполагам, че още преди да може да ходи, че я кача на ски. В чантичка на гърба ми и в планината, защото чистият въздух калява децата.“ Това заяви пред Нова телевизия Алберт Попов, току-що завърнал се в България след грандиозния си успех в ските.

Гордост за България в ски спорта: Алберт Попов сред световния елит за Световната купа (ВИДЕО)

Така на практика той разкри, че чаканото от него и годеницата му Деница бебе ще е момиченце. Алберт всъщност живее в женско царство, тъй като има четири сестри.

Самият Алберт е качен на ските от 2-годишен. „Не помня точно стъпването ми на ските, но много хора ми разказват, че все едно съм минал като светкавица през първите стъпки, все едно съм се родил на ски“, каза той. И отчете и ролята на ДНК-то, тъй като неговата майка е бивша скиорка.

Той бе върнат и към най-тежкия момент в живота си – тежката катастрофа в Алпите през ноември 2015 г. „Вредата от катастрофата беше, че ме върна една година назад в моето развитие. Нещата можеха да се случат по-рано. Но пък станах по-спокоен, по-уравновесен, пораснах. В началото, когато чакаш докторите да ти кажат какво точно ти има, болките са ти в гърба, но не знаеш какво точно ти се е случило, има страх. Но започнах да питам веднага докторите кога отново мога да се кача на ски“, каза Алберт.