Екшън до училище в Гемания: 81-годишен мъж стреля по ученици, има ранени (СНИМКА)

116

Най-малко двама души са пострадали при стрелба в близост до начално училище в германския град Брамше. Полицията е получила сигнал за стрелбата в 7:30 ч. местно време.

Нападател е прострелял един човек, след което е насочил оръжието срещу себе си и отново е произвел изстрел. Хеликоптер е транспортирал стрелеца и жертвата му до болница. Състоянието и на двамата остава критично. Полицията е отцепила местопрестъплението. Ученици и учители, станали свидетели на престъплението, в момента са под пасторска грижа.

Инцидентът е станал край началното училище „Мартиншуле“, но стрелбата не е свързана с учебното заведение и няма пострадали ученици, уточни говорител на силите на реда, пише Bild.de

Служителите успяха да арестуват заподозрения стрелец (81) малко след това. Твърди се, че той е прострелял 16-годишния младеж и малко по-късно се е ранил смъртоносно. Спасители са се погрижили за тежко ранените. Използван е и полицейски хеликоптер.

Предисторията на трагедията все още е напълно неясна. Според досегашните разследвания извършителят и жертвата са се познавали. Самото училище не е засегнато от инцидента.