Спешен призив: 8-годишният Алекс се бори с много агресивен вид рак и има нужда от нашата помощ (СНИМКИ)

700
Koлаж: Нова Вест

8-годишно дете се нуждае от помощ. Малкият Алекс е диагностициран с много агресивен рак – глиобластом четвърта степен. Преминал е през операция само за взимане на биопсия в България. Операция за отстраняване на тумора е невъзможна поради локацията му. Светлина в тунела обаче има. 

 

Родителите на Алекс решават да предприемат лечение в Германия. Детето трябва да премине през тежки химиотерапии, протонна терапия, която у нас не се предлага, имунотерапии и всички възможности, които предлага медицината в чужбина на този етап.

Болница в Германия дава надежда за ефективно лечение, но са необходими 150 000 евро. Родителите на момчето молят за помощ при събирането на средствата, тъй като е сумата е непосилна за тях. От две седмици Алекс е в Германия. Правят се изследвания и прегледи. В неделя се е наложила спешна животоспасяваща операция заради течност, която се е събирала и увеличавала вътречерепното налягане в мозъка на детето. Това създавало силна болка и повръщане.

От главата до стомаха е поставена тръбичка, по която тази течност да се стича директно в стомаха. Нейното поставяне е било спешно и остава завинаги в тялото на Алекс. Излезли са и резултатите от така чакания генетичен анализ. За съжаление, въпреки проведените тестове, лекарите не откриват мутацията. Предприето е панелно секвениране на целия геном.

В понеделник е направена нова операция за поставяне на порт подкожно, за да се вливат медикаменти и да се взима кръв. Предстои и още един ядрено-магнитен резонанс на гръбначния стълб. На 20 март стартира протонната терапия – по план се състои от 30 лъчения всеки ден от понеделник до петък и ще бъде провеждана всеки път с анестезия – шест седмици.

Ако имате възможност да помогнете на 8-годишния Алекс, можете да го направите, дарявайки средства. Ето и данни на сметката му:

Банка:Алианц Банк България
IBAN:BG12BUIN95611000699726
BIC:BUINBGSF
Титуляр:ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ
Основание дарение за Алекс