Нинова: В момента тече прочистване на БСП за един нов образ на партията

101

По думите на Корнелия Нинова, партията на БСП сама се е оздравила. Тя допълни, че при тях има едно чувство за самосъхранение, и че тя се сплотява в трудни времена. Тя каза, че тези които са обявили след Конгрес, че ще напуснат партията, все още не са го направили.

“Нито в Перник, нито в Пловдив са били подадени документи за напускане. В партията ни има ред и правила. Малцинството се опита да наложи решение на мнозинството. В партията има малка групичка, която не уважава правилата и реда и атакува грозно ръководството. Затова Конгресът ги изключи – заради хулиганските им прояви, обясни Нинова. По адрес на вътрешната опозиция Нинова допълни, че това са хора, които години наред се опитват да овладеят БСП, за да я използват за личен интерес.

“Не е вярно, че заглушаваме критичните гласове, защото просто няма критични гласове. Тези хора не предлагат алтернатива. Те просто искат председателя да се махне. В момента тече един процес на прочистване на БСП и придаване на нов образ на партията, “посочи още лидерът на социалистите.

„Искаме да обединяваме хора около идеи, а не всеки да си гони кариеристичния интерес. Всеки си решава дали да напусне или не” , добави тя. Корнелия Нинова бе категорична, че докато тя оглавява БСП, българските социалисти няма да приемат Истанбулската конвенция.

По публикацията работи: Велислава Велева