Борел: Ние не искаме унищожаването на Русия

190

Това са думите на върховния представител на Европейския съюз (ЕС) Жозеп Борел. Той увери, че ЕС не иска Украйна да прави политически промени в Русия

Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел увери, че Европейският съюз не иска унищожаването на Русия.

„Ние не подкрепяме Украйна да прави политически промени в Русия и не искаме унищожаването на Русия“, увери дипломатът, пише „Фокус“.

По думите му не всички европейски държави имат еднакво отношение към конфликта.
„Има страна, която е много скептична относно последиците от санкциите, която смята, че те не работят и че не е трябвало да бъдат въвеждани, защото с тях се простреляхме в крака. Не споделям този анализ, но тази страна гласува за всички предложения за санкции. Тя е скептична, не вярва в тях, но не нарушава единството“, каза Борел.

„Разбира се, би било по-добре, ако вместо да прекарваме три месеца в обсъждане дали да изпратим танкове Leopard или не, те бяха предадени по-рано. Русия е способна да произвежда оръжия и разполага с много по-големи запаси от нашите, които изчерпахме много бързо“, призна Борел.

По публикацията работи: Пламена Сутева