Teжка самолетна катастрофа в Арканзас отне живота на 5 души (СНИМКИ)

146

Петима души загинаха, след като малък самолет се разби след излитане от летище в американския щат Арканзас, съобщиха официални лица. Никой не е оцелял при катастрофата близо до националното летище Бил и Хилъри Клинтън в Литъл Рок.

Некомерсиалният полет, двумоторен Beech BE20, беше насочен към Кълъмбъс, Охайо. Всички на борда, включително пилотът, са били служители на CTEH, базирана в Литъл Рок консултантска компания, казаха от фирмата.

„Ние сме изключително натъжени да съобщим за загубата на нашите колеги от Литъл Рок“, каза Пол Нони, старши вицепрезидент на CTEH, в изявление за медиите.

Служителите на консултантската фирма за околната среда са били на път да направят оценка на експлозия в метална фабрика в Охайо, която уби един човек и рани най-малко 13, каза говорител на компанията пред местни медии.

Полицията каза, че самолетът се е разбил около обяд в сряда близо до скалиста гориста местност близо до фабрика, собственост на производителя на тиксо 3M, само на няколко мили от летището. Местните синоптици отбелязаха, че близо до летището по време на катастрофата са регистрирани силни пориви на вятъра от 46 мили в час (74 км/ч), пише BBC.com

Лейтенант Коди Бърк, говорител на шерифската служба на окръг Пуласки, каза пред репортери, че „времето не е било толкова добро по това време“, но не е потвърдено дали тези условия са допринесли за катастрофата. Той добави, че времето е попречило на разследването, което все още е във „фаза на възстановяване“. Федералният национален съвет за безопасност на транспорта ще разследва катастрофата.