Мистериозна сфера се появи на бряг в Япония: Все още никой не може да каже какво е това (ВИДЕО)

635

Жители на Япония, местните власти, полицаи и бомбени екипи се чудят каква е тази мистериозна метална сфера, появила се на бряг в страната. Това, което се знае до момента е, че сферата е куха и не представлява опасност за живота на хората

Голяма метална сфера, изхвърлена на бряг в Япония, озадачи местните жители и предизвика вълна от спекулации, пише Би Би Си.

Властите все още не могат да кажат какво е това – дори полицията и бомбеният екип, които били изпратени да разследват.

Но това, което се знае е, че е кухо – и не представлява заплаха. Мнозина подозират, че е вид шамандура.

Находката в крайбрежния град Хамамацу е наричана по различни начини от очаровани местни жители: „яйцето на Годзила“, „шамандура за акостиране“ и „от космоса“.

Японският телевизионен оператор NHK показа кадри на двама служители на плажа Enshuhama, които гледат към ръждясалата метална сфера, която изглежда широка около 1,5 м.

Сферата била открита от местен жител, който сигнализирал на полицията, след като забелязал необичайния обект на брега.

Властите отцепиха района и направиха рентгенови прегледи, които не разкриха много повече – освен потвърждаването, че обектът е безопасен.

Минувач на плажа каза пред местните медии, че е изненадан от суматохата, тъй като топката е била там от известно време. „Опитах се да я бутна, но тя не помръдна“, казва той.

Местните власти съобщиха, че обектът скоро ще бъде премахнат.

Този вид находка обикновено не може да предизвика подозрение – но идва на фона на обща нервност относно неидентифицирани обекти, след като САЩ свалиха заподозрян китайски шпионски балон по-рано този месец.

Превод и редакция: Пламена Сутева