Путин предупреждава за включването на нов комплекс, който включва тежка артилерия

361

Русия ще продължи да развива ядрената си триада, заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към военните ветерани по случай днешния Ден на защитника на отечеството. Президентът обеща, че в близките години ще бъдат произведени още три подводници.

Той обяви, че тази година на бойно дежурство ще застъпят първите пускови установки на ракетния комплекс „Сармат“ с нова тежка ракета.

„Ще продължим серийното производство на хиперзвуковите комплекси с въздушно базиране „Кинжал“ и ще започнем масови доставки на хиперзвуковите ракети с морско базиране „Циркон“, посочи руският президент. По думите му с приемането в състава на флота на атомната подводница „Император Александър III“ от проекта „Борей-А“ делът на съвременните оръжия и техника в морските стратегически ядрени сили ще достигне 100%.

Той се обърна специално към участниците в така наречената от него „специална военна операция“, като повтори тезата си, че анексираните украински територии исторически принадлежат на Русия.

„Сега нашите бойци героично се сражават с неонацизма, пуснал корени в Украйна. Защитават нашите хора на нашите исторически територии.“

По публикацията работи: Велислава Велева