Има една грешка, която много хора допускат с дафиновия лист и води до горчив вкус на ястието

340

Дафиновият лист е подправка, която много хора използват за подобряване на вкуса на супи, сосове, яхнии и зеленчукови консерви. Тази подправка може да придаде невероятен вкус и аромат на ястието, но трябва да се внимава как точно се използва

Неправилната употреба на дафиновия лист може да доведе до влошаване на вкуса на ястието. В случая повечето домакини допускат една и съща грешка и това е причината за подобен резултат.

Ако не отстраните тази подправка навреме, тогава ястието ще придобие неприятна горчивина, пише actualno.com.

Това трябва се направи точно 3 минути, след като дафиновият лист е добавен към врящата супа. Ако го премахнете по-късно, тогава ястието ще придобие горчив вкус.

Но също така е важно и да знаете кога точно да добавите тази подправка в храна. Отговорът е прост – дафиновият лист трябва да се добави последен. Ако приготвяте супа, изчакайте водата да заври и едва след това го добавете.

При приготвянето на ястия на фурна дафиновият лист трябва да се добави около 5-10 минути преди края на топлинната обработка.

По публикацията работи: Пламена Сутева