Лекарят на Байдън, след като го прегледа: Той е силен и е способен да изпълнява задълженията си

119

Както Ви съобщихме вчера, президентът на Щатите Джо Байдън премина през медицински преглед, за да се установи дали все още е годен за служба, имайки предвид напредналата му възраст. Според неговия лекар той е добре 

Президентът на САЩ Джо Байдън е на 80 години и е в добро здравословно състояние, силен е и е способен да изпълнява задълженията си, заключи неговият лекар след рутинния медицински преглед, предадоха световните агенции.

Байдън отива на преглед: Ще стане ясно годен ли е за втори мандат

Медикът Кевин О’Конър, който е лекар на Байдън от над десетина години, го е подложил на серия от изследвания, сред които и много щателен неврологичен преглед.

По време на прегледите от гърдите на президента е открита лезия и от нея е взет материал за биопсия. Но що се касае до всичко останало Байдън, който е най-възрастният президент в историята на САЩ, няма значителни сериозни здравословни проблеми. Той е приемал три медикамента по рецепта – за лечение на артериална фибрилация, за високо ниво на мазнините в кръвта и за алергии. Като тези курсове на лечение са дали резултат.