Определен вид чай и подправка вършат чудесна работа за отслабване: Учени обясниха защо

90

Проведен е експеримент, след което е установено, че има един чай и една подправка, които трябва да консумирате, ако искате бързо отслабване. Според учените това са чаят от джинджифил и подправката червен пипер. Те имат активни съставки, наречени капсаицин и имперингол

В хода на експеримент, организиран от учени, се оказа, че за да постигнете ефект на отслабване, можете да въведете в диетата си два полезни продукта – джинджифил и лют червен пипер. Доброволците в проучването са били с изразено наднормено тегло – всички те са консумирали ястия, обилно подправени с лют червен пипер. Освен това са консумирали чай от джинджифил.

Според учените тези продукти съдържат много биологично активни съставки – капсаицин и имперингол. Употребата им повишава телесната температура и в резултат на това се увеличава притока на кръв и активното изпотяване. Това действа като защитен механизми за охлаждане на тялото – и именно тези процеси активират метаболизма, което води до изгаряне на повече мастна тъкан, пише actualno.com.

Хората, които ядат пикантни храни, имат намалено желание за солени, мазни и сладки храни, докато тези, които пият чай от джинджифил, ядат по-бързо, консумирайки по-малко калории. До тези изводи стигат учените. Но те предупреждават, че консумацията на джинджифил е противопоказана при наличие на гастрит, язва, камъни в жлъчката. Освен това той не трябва да се приема с аспирин – този продукт намалява съсирването на кръвта.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева