Зеленски: Нашата активност в момента е много висока. Почти всеки ден има нови споразумения.

77

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че последната седмица е била особено силна за украинската дипломация. По думите на лидера на Украйна в момента, повече от всякога, се усеща това, че европейските цели на Украйна стават реалност

След дипломатическия маратон от миналата седмица, екипът на Володимир Зеленски се готви за нови преговори и срещи.

„Нашата активност в момента е много висока. Почти всеки ден има нови споразумения. Изминалата седмица беше особено силна. Но най-важното е всяко постигнато споразумение възможно най-бързо да прерасне в конкретни доставки за нашата отбрана, в конкретно взаимодействие между държавите, в конкретни подписани документи“, заяви Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, предаде „Украинская правда“.

Според него Киев също така има ясна подкрепа от европейските институции и европейските лидери за начало на преговорите за членството на Украйна в ЕС.

„Сега повече от всякога се усеща, че европейските цели на Украйна стават реалност, когато най-накрая има осезаемо повече реални постижения, отколкото политически декларации. Украйна и Европейският съюз вървят към това от десетилетия“, коментира Зеленски.