Климатолог с коментар: Възможно ли е човек да предизвика земетресение?

205

Климатологът Симеон Матев коментира технологията ХААРП. Той бе запитан защо конспирации свързват именно нея със земетресенията в централна Турция и Сирия. Това се случва на фона на заснетите светкавици, плъзнали в интернет пространството през последните дни. По думите на климатолога това са сеизмологични светлини, които науката все още не може да обясни

Светкавиците при земетресение са сеизмологични светлини, за които няма обяснения в науката. Свързана е със земетресенията. Човек все още няма интелектуалната мощ, че да създаде толкова силно оръжие, което да влияе на движението на земните кори и земетресенията. Човек не може да причини трус от такъв мащаб. Това заяви категорично в ефира на Nova News климатологът Симеон Матев.

По думите му ХААРП е програма на американските военни за подобряване на комуникационните съобщения, насочена към йоносферата. „Те облъчват радиовълни и това е свързано с извличане на полза, а не вреда към човечеството. Конспиративна теория е, че тази система предизвиква земетресения“, категоричен е той.

По публикацията работи: Пламена Сутева