Пленяваща гледка над България: Редица от светещи обекти в небето (ВИДЕО)

1107

Тази нощ над с. Село Звездица, Област Варна, се показа загадъчна гледка. Очевидци и от град Варна съобщават, че са забелязали светлините. Най-вероятно става въпрос за преминали сателити. Известно е, че сателитите Starlink на Илон Мъск могат да изглеждат точно по този начин – като влак от светлина

В зависимост от ясното небе и траекторията на изстрелването, издигащата се ракета SpaceX със сателити Starlink може да създаде огромна светеща струя в небето. След това, след като сателитите са пуснати, хората забелязват странна линия от светлини като влак, който се движи в небето.

Изображения заливат социалните медии, докато наблюдатели се опитват да получат отговор, често се чудят дали не сме нападнати от извънземни. Но отговорът е не, това е просто още едно стартиране на Starlink.

Starlink е програма, която предвижда изграждането на мрежа за високоскоростен космически интернет, която да има покритие по целия свят. Мрежата се изгражда от едноименните спътници и се разработва от компанията SpaceX, която е основана от предприемача Илон Мъск.