Говори братовчедката на убития Нав: Междусъседската война продължи около 30 години (ВИДЕО)

80

Вчера трагедия разтърси семейството на известен наш психолог – Иван Владимиров. Той е бил убит с изстрел в главата от свой съсед, като причинителят на смъртта му – мъж на 53-години беше задържан.

Сърцераздирателно послание публикува майката на убития Иван Владимиров

По думите на негова братовчедка, междусъседският спор между психолога Иван Владимиров – Нав и съседа му, който е задържан за убийството, е продължил близо 30 години.  „Междусъседската война е продължавала откакто са се нанесли. Постоянно им правил забележки – да не местят столове, да не се смеят”, разказа Томова. През годините психологът е правил опити да реши конфликта.

Томова обясни, че 10 дни психологът е бил в чужбина, а майка му в провинцията. „Не е имало кой да му вдига шум. Не знам какво го е накарало да ходи, да маже по вратата. Според мен е търсел конфликт”, заяви Томова.

Тя е категорична, че Владимиров не е бил провокатор. Според мен той е търсел конфликт, и без значение дали създават шум или не, в неговото съзнание те го дразнят. Тя категорично заяви, че починалия психолог не е бил конфликтна личност и никога не е смятал, че с физическа саморазправа се решават нещата. Тя казва, че не е познавал бившия полицай, обвинен за жесткото убйство на психолога.

„Той се бореше срещу това. Никога не е тръгвал да налита на бой, никога не е смятал, че с физическа саморазправа можеш да си решиш проблемите. Винаги беше с усмивка, с говорене”, заяви Томова. „Това са над 30 години. Ако е предполагал, щял да се залости и да не говори с него”, заяви Томова.Тя обясни, че леля й и братовчед й са знаели, че съседът им има пистолет.

За задържания за убийството знае, че майка му е събирала боклуци в апартамента, започнала да реди и отвън. „Беше много мръсно и миришеше. Когато бяха направили забележка на майката, синът беше реагирал агресивно”, каза Томова.