Ердоган: Нашите граждани не трябва да се притесняват, никога няма да ги оставим на улицата (СНИМКИ)

182

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че броят на жертвите на земетресенията в Южна Турция е нараснал на 8574 души и обеща на гражданите от засегнатия район, че няма да останат без покрив и че до една година ще имат жилища.

Президентът инспектира днес палатковия лагер в окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник. Той подчерта, че държавата подкрепя гражданите с всички средства.

Той отиде в региона, за да инспектира местата, засегнати от земетресенията в Кахраманмараш. Ердоган първо отиде в палатковия град в Кахраманмараш. Говорейки, Ердоган каза: „Към момента броят на загиналите е 8 хиляди 574, броят на ранените е 49 хиляди 133. Броят на разрушените сгради е 6 хиляди 944. Оттук моите граждани показаха търпение в тези бедствия, както нашите граждани и моята нация показаха в такива бедствия, отсега нататък ще покажат“.

„Нашите граждани не трябва да се притесняват, никога няма да ги оставим на улицата“, каза Ердоган. Изразявайки съболезнованията си на семейство Таш, Ердоган каза: „Нека Бог даде търпение. Господи, надявам се, че ще включи нашия брат Якуп в категорията на мъчениците. Разбира се, дамата изпи шербета на мъченичеството по същия начин. изпратете моите най-сърдечни поздрави и любов на цялото семейство Таш. Аз също ще пътувам до Адияман. Надявам се също да се отбия. Нека моят Господ ни помогне“, каза той.

“Нашата цел е в рамките на една година да направим в Кахраманмараш и останалите девет пострадали окръзи същото, каквото направихме в други окръзи, където преживяхме бедствия. Не можем да позволим нашите граждани да останат на улицата“, каза той. Президентът обяви, че властите са се свързали с хотели в Алания, Анталия, Мерсин и други градове, където да се настанят хора, останали без покрив. Ние ще посрещнем всички техни нужди в хотелите“, добави той. След оценката на щетите ще изплатим помощ от по 10 хиляди турски лири (530 долара) на засегнатите семейства, добави Ердоган.

По публикацията работи: Велислава Велева