Известен шеф готвач назова най-често срещаната грешка при приготвянето на така любимата на мнозина паста. Това е преваряването. Според специалиста това лесно може да се коригира и обясни как
Пастата е едно от най-лесните за приготвяне ястия. Това обаче, съвсем не означава, че и при нейното приготвяне няма някои тънкости, които италианците са усъвършенствали преди десетилетия, пише The Mirror.
През годините редица готвачи посочиха голяма част от грешките, които всички допускаме, когато се захванем с приготвянето на този италианския специалитет – от изливането на водата, в която се е варила пастата, в мивката до сервирането на порцията.
Може би е най-често срещаната грешка при приготвянето на пастата е нейното преваряване.
„Трябва да завършите приготвянето на пастата със соса. Ако готвите паста, я извадете от врящата вода две минути по-рано, след това я добавете към соса и довършете приготвянето в него, за да може тя да поеме всички вкусове“, препоръчва знаменития шеф готвач и специалист по италианската кухня Алдо Зили, работил с принц Уилям.
По думите му, сварената паста в никакъв случай не трябва да се мие със студена вода.
По публикацията работи: Пламена Сутева