Днес облаците ще преобладават: Очакват ни валежи от дъжд и сняг

blank
Снимка: Pixabay

Атмосферното налягане значително ще се понижи, но привечер от запад ще започне да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца. През нощта и утре над страната ще преобладава облачно и ветровито време.

На много места в Северна България и планините ще има валежи предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 3° и 8°. В София минимална – около минус 1°, максимална – около 3°.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 39 мин. и залязва в 17 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 19 мин. и изгрява в 16 ч. и 15 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.