Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив

119

Днес Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. „Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем“, това заяви лидерът на ГЕРБ и го обвини, че се е отнесъл несериозно към казуса със стадиона на Ботев. Борисов е на среща с членове на ГЕРБ в Пловдив, която бе предадена на живо във Фейсбук.

„Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, каза Борисов.

„Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи“, заяви той.

„Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно“, категоричен бе бившият премиер.

„В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне“, подчерта Борисов.