Жена се барикадира в колата си за да избегне полицейска проверка

274

Снощи малко след 23 часа в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за лек автомобил, който навлязъл и паркирал на територията на гробищния парк в Стрелча. Бързо производство е образувано спрямо млада жена, който съзнателно пречила на полицаите да изпълнят задължението си по служба.

 

Незабавно към мястото бил насочен автопатрул при местния полицейски участък. Униформените пристигнали и установили, че в района на гробищния парк е паркирал лек автомобил „Мерцедес“, а до него стои млада жена. Те поискали тя да им предостави документи за самоличност. Шофьорката обаче бързо влязла в колата и се заключила вътре. Въпреки отправените към нея разпореждания да слезе и да предостави исканите документи тя категорично отказала да се подчини. Полицаите със съдействието на колегите си от РУ-Панагюрище установили, че жената е 36-годишна жителка на София. След проведени продължителни разговори с нея те успели да я изведат от возилото.

Тя е задържана за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление в средногорския града, като по случая се води бързо производство за престъпление по чл.270 от Наказателния кодекс.

По публикацията работи:Велислава Велева