Зеленски е в очакване на добри новини за Украйна

148
Кадър:Youtube/Sky News

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че очаква съвсем скоро да получи новини относно интеграцията на страната му в Европейския съюз. Той подчерта и това, че Украйна готви нови реформи

Володимир Зеленски очаква настоящата седмица да донесе добри новини на Украйна по отношение на процесите на европейска интеграция.

„Завършваме подготовката си за срещата на върха Украйна-ЕС, която ще се проведе тази седмица. Очакваме новини за Украйна. Очакваме решенията на нашите партньори в Европейския съюз, които ще съответстват на постигнатото ниво на взаимодействие между нашите институции и ЕС и нашия напредък. Напредък, който е очевиден – въпреки пълномащабна война. Подготвяме украинските предложения за преговори с представители на ЕС. И другото много важно – ние подготвяме нови реформи в Украйна“, подчерта Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитиран от „Украинская правда“.

По думите му реформите са свързани със социални, правни и политически промени. Срещата на върха Украйна-ЕС трябва да се проведе на 3 февруари в Киев.