Зеленски отправи призив

blank
Кадър:Youtube/Sky News

Украинският държавен глава Володимир Зеленски призова към по-бързи доставки на оръжие и нови видове въоръжение. Това се случва, тъй като според него е много тежка ситуацията около източната Донецка област. По думите на Володимир Зеленски, там руските атаки са постоянни

Украйна е изправена пред много тежка ситуация в източната Донецка област и се нуждае от по-бързи доставки на оръжие и нови видове въоръжение, за да устои на руските атаки, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

При ракетен удар снощи срещу жилищна сграда във втория по големина град в Украйна – Харков, загина един човек, а други трима бяха ранени. Това съобщи кметът на града Игор Терехов. При удара в Харков сградата е била частично разрушена, а жителите са евакуирани. Предполага се, че руснаците са атакували града с ракета С-300.

В късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията на фронта остава много тежка.

„Ситуацията в Бахмут и Угледар и други части на Донецка област е много тежка. Руските атаки са постоянни. Русия иска войната да се проточи и да изтощи силите ни. Ние трябва да превърнем времето в наше оръжие. Трябва да ускорим събитията и доставките и да осигурим нови оръжия и възможности за Украйна“, посочи украинският президент.

По публикацията работи: Пламена Сутева