Зеленски: За мен Путин е „никой“ (ВИДЕО)

115

Това каза по време на интервю държавният глава на Украйна, по адрес на своя колега от Русия – Владимир Путин. Зеленски заяви, че не се интересува от разговори за мир с Путин, тъй като е извършено широкомащабно нахлуване в страната му. Той отново заяви и това, че не е съвсем сигурен кой взима решенията в Москва.

В ексклузивно интервю за Sky News президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че не се интересува от среща с руския си колега Владимир Путин, по време на която да разговарят за мирни преговори. Той заяви, че за него Путин е „никой“.

Украинският държавен глава каза, че „не разбира кой взема решенията в Русия“ и допълни, че докато Москва казва, че иска мир, всъщност лъже, като напада Украйна с ракети.

Украинският президент също отговори на спекулациите за руска офанзива в Украйна през следващите седмици с припомняне как се е почувствал, когато е осъзнал, че е започнала инвазията миналата година.

Запитан дали среща с Путин ще помогне за прекратяване на войната, Зеленски отговори: „Това не представлява интерес за мен. Настина не разбирам кой взема решенията в Русия“.

Той каза, че негов приоритет номер едно са хората и че не иска да се сражава на руска територия.

„Просто искам те да спрат войната възможно най-скоро и да напуснат страната ни по най-бързия начин“, отбеляза Зеленски.

На друг въпрос – дали не е твърде късно за преговори, Зеленски отговори: „След това широкомащабно нахлуване в Украйна, за мен Путин е никой“.

Володимир Зеленски използва възможността по време на интервюто отново да благодари за решението за изпращане на танкове за Украйна.