Кметът на Панагюрище за обвиненията срещу сина му. Бил ли е заплашван и самия той? (ВИДЕО)

blank
Кадър:vbox/Здравей България

Вчера депутат на „Възраждане“ обвини сина на Никола Белишки, че го е нападнал в магазин. В отговор на това, кметът на Панагюрище определи ситуацията като “поредна политическа бухалка.“ Вчера депутатът от „Възраждане” Стоян Таслаков заяви, че Иван Белишки го е нападнал и е извадил оръжие, а всичко това станало в магазин пред свидетели.

 

“Със сина ми съм говорил не повече от 10 минути, тъй като в същия момент се извършваше обиск в жилищата в София и в Панагюрище”, каза Белишки. „Предисторията е дълга, започва преди повече от година и половина. Еманацията беше запалването на руското знаме, за което Иван съобщи и по вашата телевизия, че го прави, защото не е съгласен с политиката, водена от обкръжението на Путин. След това има безброй сигнали от г-н Таслаков”, каза Белишки.

Чатовете не мога да коментирам, защото не съм ги виждал”, продължи той. Той и семейството му обаче получавали заплахи. „Заплахи от страна на привърженици на политическата партия, която представлява г-н Таслаков, включително заплахи за убийство, както и към мен за физическа саморазправа”, заяви Белишки. Той е подал сигнали, а лицето, отправяло заплахите, е установено. Белишки не знае дали това лице има връзка с някоя политическа партия.

„Това е поредната политическа бухалка, не говорим само за „Възраждане”. Връщам назад 2 години и половина. Лице, което се представи като Сашо Генчев, заплаши мен и сина ми, поиска да си подам оставката. Сигнализирах полицията. След година и половина се оказа, че не може да се открие това лице. Профилът се закри”, каза Белишки. Разказа, че са го заплашили с доноси за изнудване, за икономически престъпления и това реално се било случило.

Освен това провокациите срещу сина му от страна на Таслаков и компанията около него били многобройни, твърди кметът. „Синът ми е млад човек, преди няколко месеца навърши 23 години. Като млад човек е необуздан и буен”, каза още Никола Белишки.

Повече от неговия коментар, вижте във видеото: