Първан Симеонов: Предсрочните избори може да не са последните парламентарни, а да имаме избори 3 в 1 (ВИДЕО)

23
blank
Кадър: vbox/Здравей България

По думите на Първан Симеонов, партиите се правят, че правят правителство, а гледат да не излязат виновни за случващото се. Според него няма съществена промяна в нагласите на хората за изборите на 2 април, спрямо тези от предишните проучвания.

От едната страна е хартиената коалиция, от другата – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Въпросът е кой по-малък ще влезе. Есента може да имаме местен и парламентарен вот, заедно с референдум. Всичко зависи от Бойко Борисов. Той може да реши да играем имиджово – да не влиза в коалиция, защото местния вот му е важен. Но може да играе и организационно. Ще видим дали ще избере здравето или красотата. Политологът Димитър Ганев заяви, че местните избори са били спирачка за създаване на кабинет.

„Как може да се реши това политическо уравнение? Първо зависи от резултатите. Те ще ни дадат насока дали ще има правителство. Може да се окаже, че по-непопулярната позиция може да е в полза“, заяви той. Според него обяснението на коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС ще е трудно.

„Обществените настроения ще наклонят везните“, каза той.