Изпитанията на съдбата: 86-годишна лекарка работи на три места, за да се грижи за внука си

blank
Кадър: Бтв

Лекарка на 86 години работи на три места, за да осигури бъдещето на внука си, който е в 9-ти клас. Възрастната жена се грижи за него от две години, след смъртта на дъщеря си, а по професия д-р Латинка Цветанова е физиотерапевт.

 

Историята за нейната съдба не е лека. Преди 2 г. дъщеря й издъхва пред очите на детето си. Това става и причина възрастната жена да започне да се грижи за него.  Лекарката работи в монтанската болница „Свети Георги“, в местната поликлиника и към филиала на Спешна помощ в Чипровци. Специалността й е Физикална и рехабилитационна медицина. Тя има приблизително 60 години стаж. Освен неспирната работа на лекарката, не спират и притесненията й. Основното, разбира се, е за нейния внук. “Кой ще му дава пари, ако аз умра? е основния въпрос, който притеснява възрастната жена.

„Искам да оставя на детето пари, защото… кой ще му дава, като аз умра? Аз съм на възраст, всеки момент мога да си отида“, казва лекарката. Доктор Цветанова навършва осемдесет и шест години преди седмица. Но не годините й тежат, а липсата на достатъчно време за внука.

Осиновяването и грижата за внучето от баби и дядовци са възможни, когато детето е извънбрачно дете и когато един от двамата родители почине. Според българското законодателство само тогава съдът разглежда възможност за попечителство над дете от баба или дядо.

По публикацията работи: Велислава Велева