Дете получи гърч пред болница: Според майката от там са отказали да го прегледат

125
Снимка:Google Maps/Болница ''Тракия''

В неделя майка от Стара Загора публикува в социалните мрежи, че е потърсила лечение на детето си в две болници в града, но не е попаднала на адекватно лечение. Жената споделя в група в социалната мрежа “Фейсбук“, че детето й е на година и седем месеца и е било с близо 40 градуса температура.

„Тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън. Нямахме време, тръгнахме към Болница „Тракия“, преглеждат го и мерят температура 39,7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура. Казвам, че в колата отвън имам Нурофен и Панадол. Прегледа го и каза, че най-вероятно е инфекция. Тръгваме и вървим към колата, слагам детето да седне и мъжът ми отваря Нурофена, детето започва да се тресе, скова се и обърна очите“, споделя майката Мариета Иванова. Родителите са се върнали обратно в Болница „Тракия“ и лекарката ги насочила е към Спешното. Там са сложили на детето кислородна маска и са му дали лекарство за температурата, след което са ги закарали с линейка към Инфекциозното отделение на областната болница.“ Майката се оплака, че там е попълвала документи около 40 минути, след което е била приета.

Към момента то е настанено в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. „По повод поста ми, искам да кажа, че ядът ми не е към хората, които работят в болничните заведения, а към системата на здравеопазване, която иска да погуби всички нас. В Инфекциозното отделение хората правят всичко възможно да ни помогнат, виждам го, благодаря им от сърце! Но това губене на време в писане на бумащини за прием, както и прехвърлянията, не го разбирам! Извинявам се ако съм наранила хората работещи тук с думите си. Простете, паниката е голямо нещо“, каза майката. От Болница „Тракия“ обясниха, че при тях няма подходящо отделение и именно заради това са насочили родителите към друго лечебно заведение.

„Детето е било прегледано от наш лекар – педиатър. След което е отпратено за лечение вкъщи, но на излизане получава гърч в колата. Хората се връщат и веднага педиатърът и реагира. Изпраща ги в Спешно отделение, сложена е кислородна маска, инжекция за понижаване на температурата и наш екип го транспортира до Инфекциозно отделение, защото ние нямаме такова“, каза Румяна Димчева от леченото заведение.

По публикацията работи: Велислава Велева